flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важлива інформація!!! Особливості роботи суду у зв’язку з підтвердженням діагнозу COVID-19 в судді Сихівського районного суду м.Львова

16 червня 2020, 16:00

           У зв’язку з підтвердженим діагнозом COVID-19 у судді Сихівського районного суду м.Львова, наполегливо просимо учасників судових процесів та відвідувачів, участь яких у розгляді справ не є обов’язковою, утриматись від відвідування приміщення суду.

           З метою безпечного перебування в приміщенні суду 16 червня 2020 року Львівською міською дезінфекційною станцією  проведено дезінфекцію приміщень  суду, вжито заходів до самоізоляції осіб, які безпосередньо контактували з   хворим, вживаються заходи до тестування всіх працівників суду.

           Звертаємо увагу на те, що з метою дотримання високих стандартів прав людини, надання доступу до правосуддя та дотримання розумних строків,  Сихівський районний суд м.Львова не припиняє здійснення судочинства.

           Однак, в умовах, що склались, рекомендуємо учасникам судових засідань, участь яких не є обов’язковою,  звертатись до суду електронною поштою, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштовим зв’язком, факсом  із заявами про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами.

           Особам, які бажають звернутись до суду просимо  всі документи подавати до суду також у один з вище зазначених способів.

           Наголошуємо, що  справи, у яких обвинувачені утримуються під вартою, справи про адміністративні правопорушення (зокрема, передбачені  ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства), 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння), 172-4-172-9 КУаАП (правопорушення, пов’язані з корупцією), а також  справи про правопорушення, участь  осіб, що притягуються до відповідальності у яких є обов’язковою розглядатимуться у визначені раніше  час та дати. При цьому, звертаємо увагу на те, що адміністрацією суду вжито всіх заходів  для безпечного перебування  учасників зазначених справ у приміщенні суду (проведено дезінфекцію, забезпечено масковий режим працівників суду, тощо).

           Крім цього, нагадуємо, що в суді діють обмеження, встановлені наказом Сихівського районного суду м.Львова «Про організацію роботи Сихівського районного суду м.Львова на час карантину» від 22.05.2020 №51, згідно яких припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду, допуск в приміщення суду учасників процесу, які прибули на судові засідання, здійснюється не раніше як за 15 хвилин до початку такого, не допускаються в приміщення суду та у судові засідання особи з явними ознаками респіраторних захворювань. При вході в  приміщення суду з метою безконтактного прийому громадян канцелярією суду встановлено скриньку для можливості відвідувачам суду залишати позовні заяви, заяви, скарги, клопотання тощо.

           Також згідно наказу голови суду «Про організацію роботи Сихівського районного суду м.Львова у зв’язку з підтвердженням діагнозу COVID-19» від 16 червня 2020 року №57 протягом 14 днів  припинено ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судових справ. У випадку необхідності негайно ознайомитись з такими, про що належним чином обґрунтовано в заяві (клопотанні), здійснювати ознайомлення в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопії матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві.  

           Окрім цього, звертаємо увагу на  неухильне дотримання Правил пропуску осіб до будівлі Сихівського районного суду м.Львова та на його територію транспортних засобів, затверджених 30 квітня 2020 року, згідно яких на період карантину забороняється пропуск до приміщення суду осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (респіратора або захисної маски) та осіб, які не є учасниками судових засідань.

           Зазначені обмеження встановлені з метою непоширення захворювання серед населення та безпеки громадян, а тому просимо з розумінням віднестись до ситуації, яка склалась в суді.