flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжує проводити Уроки справедливості

19 лютого 2020, 17:54

           Цього разу до Дитячого правового клубу «Справедливці» долучились учні 5-А класу СЗШ №92 м.Львова.

           19 лютого 2020 року  у Сихівському районному суді м.Львова  було проведено «Урок справедливості», під час якого діти переглянули мультфільм «Кінь проти Хом’яка» та спробували себе у ролі судді, вирішуючи спір між тваринами.

           Після перегляду мультфільму учні мали можливість уявити себе на місці судді, чесно і справедливо вирішити суперечку, що виникла між персонажами. Вирішуючи спір, школярі вчилися самостійно приймати рішення. Під час обговорення конфліктної ситуації між головними героями мультфільму діти виявились дуже активними й наполегливими у доведенні власної думки.

           Також суддя-спікер Назарій Дулебко розповів про те, як вирішуються суперечки між дорослими та про місію суду в суспільстві.

           На згадку про відвідини суду та участь класу у Всеукраїнській акції «Урок справедливості» учасники отримали диплом та наліпки Клубу «Справедливці».

           Проведення Всеукраїнської акцій «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».