flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок у справі про контрабанду наркотичних засобів

30 квітня 2024, 15:22

38-річний мешканець м. Києва обвинувачувався в тому, що впродовж лютого 2019 року, залучивши невстановлену слідством особу, яка проживає у штаті Каліфорнія, Сполучені Штати Америки, організував переміщення через митний кордон України у поштовому відправленні з приховуванням від митного контролю картриджі для електронних сигарет з вмістом 10,1422 г екстракту канабісу, який є особливо небезпечним наркотичним засобом у великих розмірах.

 

30 квітня 2024 року Сихівським районним судом м. Львова під головуванням судді Олени ТІМЧЕНКО ухвалено виправдувальний вирок, яким особу визнано невинуватою у пред’явленому обвинуваченні  за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 305 КК України та виправдано у зв’язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення.

 

Суд, оцінюючи докази у справі за правилами КПК України як окремо, так і в сукупності та їх взаємозв’язку, беручи до уваги презумпцію невинуватості та забезпечення доведеності вини, дійшов висновку про недостатність наданих стороною обвинувачення доказів причетності та вчинення саме обвинуваченим вищевказаного кримінального правопорушення. Прокурором не доведена винуватість особи, яка притягається до кримінальної відповідальності згідно зі стандартом доказування «поза розумним сумнівом», доводи сторони обвинувачення належним чином не підтверджені та зводилися виключно до припущень, на яких не може ґрунтуватися обвинувальний вирок.

 

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений.