flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь судді в семінарі на тему «Застосування норм міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права під час судового розгляду справ про воєнні злочини. Актуальна судова практика щодо військових злочинів»

22 серпня 2023, 15:38

Суддя Сихівського районного суду м. Львова Галина ШАШУРІНА  18 серпня 2023 року взяла участь у семінарі для суддів місцевих судів на тему «Застосування норм міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права під час судового розгляду справ про воєнні злочини. Актуальна судова практика щодо військових злочинів».

Вказаний семінар було проведено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Громадською організацією «Всеукраїнська асоціація жінок-суддів».

Під час заходу було проаналізовано міжнародні злочини та міжнародні трибунали, проблемні питання судового розгляду справ про військові злочини, забезпечення дотримання прав військовослужбовців, застосування норм міжнародного гуманітарного права та міжнародного кримінального права у кримінальних провадженнях щодо воєнних злочинів, вчинених під час збройної воєнної агресії рф в Україні.