flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заходи в межах процесу оптимізації місцевих загальних судів

08 травня 2023, 09:37

05 – 06 травня 2023 року у Львівській області відбулися заходи в межах оптимізації місцевих загальних судів, у яких взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денис Маслов, народні депутати України Павло Павліш (Голова робочої групи щодо реорганізації судів), Микола Стефанчук, Іван Калаур та Ростислав Тістик, Голова Ради суддів України Богдан Моніч, Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, головна міжнародна експертка Проєкту ЄС «Право-Justice» з питань судової реформи Анна Адамська-Галлант, т.в.о. керівника Служби судової охорони Віктор Мороз та керівник Територіального управління Володимир Семенина, керівництво ТУ ДСА України  в Львівській області Віктор Дейнека та Марія Коник.

 

Учасниками заходу відвідано Буський, Бродівський, Золочівський районні суди Львівської області, Галицький та Сихівський районні суди міста Львова та проведено круглий стіл на тему: «Оптимізація місцевих загальних судів: критерії та методологія на прикладі Львівської області», в ході якого міжнародні експерти з Литви та Фінляндії поділились досвідом оптимізації системи судів.

Голова Львівського апеляційного суду Василь Головатий, голови місцевих загальних судів Львова та Львівської області, серед яких Голова Сихівського районного суду м. Львова Назарій Дулебко, висловили свої пропозиції для успішної реалізації проекту з метою оптимізації витрат на суди, вирівнювання судового навантаження та забезпечення доступу до правосуддя.